אחת הסיבות העיקריות לעונה הנהדרת עד כה של הפועל באר שבע היא היכולת של השחקנים הזרים. מאז שהקבוצה מבירת הנגב נעצרה בכל מה שקשור לריצה אמיתית אל עבר צלחת האליפות, בערך מאז התפרקות השושלת שבנה ברק בכר, הבעלים אלונה ברקת דיברה מדי תחילת עונה על החשיבות ‘לדייק בבחירת הזרים’ ולכל אורך הדרך היא צדקה.
בשנים האחרונות, הגיעו לא מעט שחקנים זרים שלא היו מספיק ברמה ולא הצליחו לעשות את ההבדל, בטח שלא התקרבות ליכולות הנהדרות של הזרים בעונות האליפות. אובידיו הובאן, טוני וואקמה, ג’ון אוגו, מיגל ויטור, תומאש פקהארט, מיחאי קורהוט ואפילו לוסיו מרינאו שרשם מספרים נאים בעונתו הראשונה מחוץ לברזיל, היו הגורמים ליכולת הנהדרת ולתארים אז.
אבל מאותן העונות, התקשו מאוד למצוא שחקנים איכותיים שיצליחו קודם כל לשדרג את הקבוצה, מבלי לדבר על להזכיר את היכולת של קודמיהם. הרי אף אחד בבאר שבע לא חשב שיגיע ג’ון אוגו חדש, או טוני וואקמה חדש, או אפילו אובידיו הובאן שיתחבר בצורה כל כך טובה לעיר ולמקום. אבל, הבעלים אלונה ברקת לא ויתרה ולמרות שנעלמה בשנים האחרונות ממאבק אליפות אמיתי, היא לא ויתרה וניסתה בכל פעם מחדש להביא מציאות מדויקות והעונה נראה שהיא הצליחה בחלק מהם.
קינגס קאנגווה ולוקאס וונטורה. באר שבע פגעה בזרים (מרטין גוטדאמק)פרט להלדר לופס, שנשאר בקיץ האחרון בבניית הסגל של עונת 24/25 כעוגן מרכזי כאחד הזרים היותר טובים שהיו בישראל בכלל ובבאר שבע בפרט, האדומים הצליחו לצרף 5 זרים בשתי החלונות של העונה תחת רן קוז’וק. ארתור שושנאצ’ב, דיינר קיניונס, אנטוניו ספר, אימראן עומאר ואנדרה פוקו עזבו, במקומם הגיעו קינגס קנגוואה, יורי מדיירוש, קרלוס פונק, ארנולד גריטה ולוקאס ונטורה. מביניהם, מי שתופס את רוב הכותרות הוא הכוכב הזמבי, אבל יש כאלה שטוענים בבאר שבע כי דווקא מנוע העל הוא הברזילאי.
ונטורה, הגיע להפועל באר שבע אחרי מאמץ גדול של הצוות המקצועי בראשות רן קוז’וק ושל מנכ"ל המועדון בתחילת העונה, גיא פרימור. הקשר הגיע לישראל כשהוא בן 27 בלבד (בטח ביחס לשחקן ברמתו) מהקבוצה הפורטוגלית פורטימוננסה, אותה קבוצה ממנה הגיע הבלם של מכבי חיפה (שניהל שיחות גם עם באר שבע) פדראו. ההגעה של ונטורה לבירת הנגב לא הייתה קלה, אז זאת הייתה משימה קשה במיוחד בצל המצב הביטחוני והיו רגעים שעסקת ההגעה שלו הייתה על סף ביטול.
ונטורה החל את הקריירה שלו במחלקת הנוער של קרוזיירו הברזילאית ונחשב לכישרון מבטיח שנתן לו גם את המקום בנבחרת הצעירה של ברזיל עד גיל 17. הכישרון והפוטנציאל של ונטורה הכניס אותו לרשימת 100 המבטיחים של של מגזין הכדורגל four-four-two, אבל משהו במעבר לקבוצות הבוגרים לא הצליח לבוא לידי ביטוי כמו שצריך והתקשה לבוא לידי ביטוי בליגה הברזילאית וזה גרם לו לנסות את את ההצלחה דרך הליגה הפורטוגלית.
דיא סבע מול לוקאס ונטורה (רדאד ג'בארה)“הגענו לונטורה דרך הבדיקות על פדראו", אמרו בבירת הנגב, “הוא לא היה מתוכנן בתחילת העונה. היו לנו כמה עמדות יותר קריטיות, אבל הפציעות של רועי גורדנה ושי אליאס גרמו לנו לחשב מסלול מחדש. רן רצה קשר אחורי חזק שיוכל להביא איתו הרבה עוצמות וכוח, אבל אם גורדנה לא היה נפצע, היה מגיע כנראה זר בעמדה אחרת. יש ללוקאס הרבה מאוד יתרונות, אבל הכי חשוב מבחינתנו שהוא לפני הכל בן אדם מדהים וחבר לשחקנים בחדר ההלבשה".
האיכויות של ונטורה בא לידי ביטוי כבר מההתחלה. למרות שמדובר בזר שמגיע מקבוצה שירדה לליגה הפורטוגלית השנייה, ונטורה מביא איתו הרבה מנהיגות ושקט. הוא מצד אחד מאוד מזכיר את ג’ון אוגו מבחינת הפיזיות והדומיננטיות שלו במרכז השדה, אבל מצד שני האופי שלו מאוד שונה מהאופי של הניגרי. שחקנים בקבוצה אומרים על לוקאס כי על המגרש "הכל נעשה בשקט מופתי" ומסתבר שכך גם מחוץ לכר הדשא. "לוקאס אדם שקט, מופנם, נעים הליכות" העידו במועדון "תמיד מנומס ומסביר פנים. זה דבר חשוב לא פחות מהתרומה על המגרש".
כדי לשחק במשחק הגביע הערב, ונטורה ספג כרטיס צהוב במשחק הניצחון נגד עירוני טבריה וזה גרם לו להיעדר מהמשחק נגד מכבי נתניה. היה חשש מאוד גדול בבאר שבע שמא החיסרון של הברזילאי יהיה גורם מכריע במשחק וכך זה היה בסופו, אך הניצחון האדיר בתשעה שחקנים חיפה על הכל. כעת, ונטורה חוזר למרכז הקישור של רן קוז’וק וינסה לרשום עוד צעד בדרך להיות אחד העוגנים הגדולים בקישור העונה של הפועל באר שבע כפי שהיה ג’ון אוגו בעונות האליפות עם ברק בכר.
לוקאס ונטורה (שחר גרוס)