כזה עוד לא היה על שולחן המוסד לבוררות וגישור של ההתאחדות לכדורגל. קבוצת הכדורגל מכבי איחוד בני אבטין מליגה ב' צפון א' תובעת את שחקן העבר שלה, חסיב אבו רוקון, היות ובהסכם ביניהם, שכתוב שחור על גבי לבן, תחת חתימתו של חסיב, צוין כי חל עליו איסור לשחק כנגד אבטין, קבוצתו לשעבר, זאת במדי צעירי טמרה. באם יעשה זאת, יפצה את בני אבטין ב-30,000 אלף שקלים.
והנה "זכרון הדברים" שנכתב בין הצדדים: "מוסכם בין קבוצת איחוד בני אבטין לשחקן חסיב אבו רוקון, כי השחקן לא ישחק בין הקבוצות איחוד בני אבטין לבין קבוצת צעירי טמרה. במידה והשחקן ישחק או ייטול חלק במשחק עצמו, השחקן יפצה את קבוצת איחוד בני אבטין לסך 30,000 אלף שקלים". בסיום הטקסט, שנכתב בעיפרון, השחקן חתם בחתימתו על "זכרון הדברים" הזה, כך, שלכאורה, מסכים לדברים שנכתבו בו.
והנה העונה, עונת 2024/25, במסגרת משחק ליגה ב' צפון א', ב-11/02/2025, ממש לא מזמן, מכבי איחוד בני אבטין אירחה את מ.כ. צעירי טמרה ועל פי רישומי ההתאחדות לכדורגל, חסיב אבו רוקון, שכזכור חתם על זכרון דברים מול אבטין, שיחק במדי טמרה לא פחות מ-78 דקות משחק. השחקן פתח בהרכבה של טמה והיה חלק מניצחונה 0:2 על מכבי איחוד בני אבטין. במועדון הצנוע, שקיים שנתיים בלבד, לא ראו זו בעין טובה והחליטו לתבוע את השחקן.
מי שנכנס לתמונה הוא עו"ד אוהד כהן, ב"כ מכבי איחוד בני אבטין. במסכת העובדתית, נכתב, בין היתר, כי התובעת היא קבוצת כדורגל מהליגה הרביעית בישראל והנתבע הוא שחקן כדורגל פעיל תחת ההתאחדות לכדורגל. הנתבע שיחק במועדון הכדורגל צופי חיפה בעונת 2024/25 בין התאריכים 06.09.2024 ל-29.01.2025 ומשם שוחרר והועבר לקבוצת צעירי טמרה, כשמשחק שם החל מיום 29.01.2025 ואילך.
במסגרת ההסכמות לשחרורו וכתנאי לשחרורו ללא חיוב כספי ועיכוב, חתם הנתבע על הסכם בכתב לפיו הוא מתחייב שלא לקחת כל חלק במשחק עתידי שעתיד היה להתקיים בים קבוצת התובעת לבין קבוצת צעירי טמרה. בהתאם להסכם נקבע פיצוי מוסכם שעל הנתבע לשלם לתובעת אם יפר אותו ולמרות ההסכם כן ישתתף וייקח חלק במשחק האמור, סך הפיצוי המוסכם הינו 30,000 אלף שקלים.
לאחר 10 סעיפים משפטיים, כשבראש ובראשונה התייחסות לחוק החוזים (תשל"א 1970), עו"ד אוהד כהן, ב"כ התובעת, מכבי איחוד בני אבטין מליגה ב' צפון א', פונה למוסד לבוררות וגישור של ההתאחדות לכדורגל ומבקש מכבוד הבורר/ת לחייב את הנתבע לשלם לתובעת סך של 30,000 אלף שקלים עבור פיצוי מוסכם ללא הוכחת נזק ועוד 50,000 אלף שקלים עבור פיצוי בגין הנזק שנגרם לתובעת בגין הפרת ההסכם.