עמותת הפועל אוסישקין תל אביב נמצאת במצוקה כלכלית לא פשוטה, כשבין היתר היא לא שילמה משכורות, בחובות של כשתשעה מיליון שקלים, ללא אישור ניהול תקין וייתכן שכל הדבר הזה ייגמר אף בפירוק, אך בעמותה ממשיכים לעבוד כדי לתקן את המצב.
העמותה הודיעה שהיא הגישה הערב (חמישי) בקשה לבית המשפט לפיקוח על תהליך הבראה: “חברים וחברות, לפני זמן קצר הגישה עמותת הפועל אוסישקין תל אביב בקשה לבית המשפט לפיקוח על תהליך הבראה. כפי שעדכנו באסיפת החברים, אכן נקלענו למצוקה תזרימית הפוגעת בפעילות השוטפת”.
עוד כתבו: “עם זאת, ניתוח של מצבנו הכלכלי מלמד שסך הנכסים שלנו גבוה מסך ההתחייבויות, ולכן המטרה היא שלאחר תהליך התייעלות והבראה, שחלקו כבר מיושם בשטח, נוכל להמשיך ולעסוק בפעילות הערכית החשובה עבורה אנו מתנדבים מאז הקמת העמותה לפני כ-17 שנה”.
לסיכום: “במרכזה של אותה פעילות ניצבת מחלקת הנוער המובילה בישראל, בתי הספר לכדורסל, מחלקת הנשים המתפתחת והפרוייקטים החברתיים כמו הפועל תל אביב שווים ובניית מסגרת כדורסל אדומה, קהילתית ותחרותית לילדי מהגרים בדרום העיר. לעמותת הפועל אוסישקין תל אביב יש תפקיד חשוב בחיי אלפי ילדים ומשפחות ובקרב קהילת אוהדי הפועל תל אביב, והמשך הפעילות הינו אינטרס של כלל האוהדים”.
שחקני הפועל תל אביב (רועי כפיר)העזיבות בעמותה נמשכות בינתיים
בעמותה עדיין עובדים על להתאושש מהמצב, אך בינתיים חברים בה ממשיכים לעזוב. מי שהגישו את התפטרותם הם מנכ”ל העמותה עוז מזמר, יו”ר ועדת ביקורת תמר נחמן וחבר ועדת ביקורת עמרי מורן.
עוז מזמר רשם במכתב ההתפטרות שלו: “לצערי, עם כניסתי לתפקיד ביולי ,2024 לא נמסר לי מידע מהימן בנוגע למצבה הכספי של העמותה (בדיעבד התברר שכבר אז העמותה הייתה בגירעון). זאת ועוד, הגם שעם כניסתי לתפקיד, ביקשתי מספר פעמים לקבל מידע בנוגע להתנהלות הכספית השוטפת, ובכלל זה לקבל נתונים והרשאות גם לחשבונות הבנק. לצערי הרב נחשפתי למידע זה ולהרשאות לחשבונות הבנק רק בינואר האחרון”.
עוד כתב: “עד אז, קיבלתי שבבי מידע במקרה הטוב... לאחר מכן, ביצעתי ניסיונות חוזרים ונשנים למצוא פתרונות שאת חלקם העליתי בפניכם, כולל מהלך של שיח מול מר עופר ינאי או הליכה להליך של הבראה/פירוק, מאחר שכבר אז צפיתי את הלך הדברים ולאן פנינו מועדות. בין היתר, התר עתי על הנושאים הבאים: תיעדוף תשלומים לא סביר אשר פגע בתשלום השכר. כל זאת, בעוד שאנו חייבים סכומים אדירים לעשרות ספקים במשך חודשים רבים. חשוב לי לציין, כי כאשר קלטו אל העמותה את ענפי אס"א תל אביב, ראובן סלטר ואני, ביקשנו להפריד את הכספים לחשבון בנק נפרד מהכדורסל, מה שבדיעבד היה נכון לעשות”.
בנוסף: “לדאבוני נענינו בשלילה. בנוסף, שימוש בכספי פעילויות הענפים השונים בעיקר למימון פעילות הכדורסל )משיכת כספי תשלומי הורים מראש מחברת הסליקה(, שהביא למצב שבו יש פגיעה קשה באותן פעילויות ואף לסגירה של אחת מהן. מועדון הריצה שלנו, שנהנה מ ספונסר ייעודי של 'קבוצת מאיר' של מר יעקב שחר, עם הסכם חסות של 150 אלף ,₪ הוקפאה פעילותו באיגוד האתלטיקה וזאת בשל חוב של 7,500 ₪ בלבד. התקופה האחרונה הייתה מהקשות בחיי. עמדתי אל מול עובדים מתוסכלים, מאמנים מאוכזבים, הורים וספקים זועמים, כאשר אני נמצא לבדי בחזית. נאלצתי לתת תשובות להחלטות קריטיות רעות שלא הייתי שותף להן. למרות כל זאת, פעלתי ללא לאות על מנת לתת מענה לכולם, להמשיך ולנסות לגייס כספים”.
לסיכום: אבקש מכם, שבכל החלטה שתתקבל, תבדקו לעומק שכל מה שנאמר לכם, אכן מדויק ונכון בכל פעולה שנעשית, בעיקר בכל הקשור להליכים משפטיים, כולל ההליך אל מול ‘אדום ניהול סל בע"מ’, שכן מבדיקה שערכתי, הדברים אינם נכונים להבנתי שלי. הטענה לאי תשלום בגין חובות מס הכנסה, אינה נכונה. ‘אדום ניהול סל’ העבירו 3 מיליון ש”ח באוגוסט 23 ועוד 1.4 מיליון ש”ח ביוני ,24 ובכך עמדו בכל המחויבויות שלהם על פי ההסכם. ליצור מצג לפיו אי תשלום משכורות שאנחנו אחראים לו נגרם על ידי חברה אחרת שעמדה בכל ההתחייבויות כלפינו הינו מעשה שאינו ראוי. אנו לא צריכים כלל לתלות את הבעיות הכלכליות של העמותה בקבוצה הבוגרת, אלא לקחת אחריות עליהן ולפתור אותן”.
עו"ד אלון קזיוף שהגיש את הבקשה לתהליך ההבראה לבית המשפט כתב: “הבקשה שהוגשה על-ידינו היא בקשה להפעלת העמותה תחת צו הקפאת הליכים והגנה של בית המשפט של חדלות פרעון למשך תקופה, בכדי לגבש עבורה הסדר נושים. במסגרת הבקשה, סקרנו את ההיסטוריה המפוארת של העמותה ואת הערכים החברתיים שהפעילות שלה מגשימה, לצד הדגשה כי לצד זאת, מתקיימים בנסיבות המקרה כל השיקולים שמצדיקים הליכה לכיוןן שיקום והסדר נושים.
“כך, בין היתר, העובדה כי העמותה לא הגיעה לחדלות פרעון בגלל בעיות מבניות עמוקות שהופכות אותה לכזו שלא מסוגלת לקיום כלכלי בכוחות עצמה, אלא בגלל שילוב נסיבות שכולל את פגעי הקורונה ומלחמת חרבות ברזל, שינויים בדיני המס שהשיתו חבות חד-פעמית גבוהה ושנויה במחלוקת על העמותה, בגין פעילות שכבר לא מנוהלת אצלה; אי מיצוי זכויות מול צדדי ג', ועוד בעיות אשר יוכלו להפתר במסגרת הסדר נושים. כמו כן, טענו בבקשה כי הליך שיקום יועיל גם לנושי העמותה, ויקנה להם אחוז פרעון גבוה בהרבה מאשר קריסת הפעילות והתפוררות העמותה, באשר רוב הנכסים ויכולת הפרעון של העמותה הם תלויי פעילות ומוניטין”.