אוהדי אוססונה שימלאו היום (שבת) ב-17:15 את אצטדיון אל סדאר יקוו לראות היסטוריה מתרחשת לנגד עיניהם. אם יכבוש שער אחד לרשת ריאל מדריד (שידור חי בערוץ ONE), ישווה אנטה בודימיר את שיא המועדון לשערים בליגה הבכירה. אם יבקיע החלוץ הקרואטי צמד, הוא ישבור אותו. לכולם ברור שזה יקרה מתישהו בקרוב, אבל יהיה מרגש במיוחד אם ההישג יגיע מול היריבה הלבנה הגדולה. הם מאמינים שהגיבור המקומי שלהם יעניק להם אושר טהור, כמו בספטמבר, אז הפציץ בודימיר פעמיים בניצחון 2:4 על ברצלונה. אם הקטלונים נכנעו בפמפלונה, אז למה לא לעשות את זה גם למדרידאים?
השיא המדובר עתיק, בן יותר מ-60. קבע אותו סאבינו אנדונגי, הסקורר הבאסקי בעל משחק הראש המופלא, שכיכב באוססונה במשך יותר מעשור בין 1953 ל-1964 והבקיע 127 שערים, מתוכם 57 בליגה הבכירה. בודימיר עומד על 56, והוא מזכיר לאוהדים הוותיקים ביותר את סאבינו האגדי, כי גם הוא מתאפיין בנגיחות משובחות. המיתוס של קודמו חי וקיים, למרות שהוא עצמו הלך לעולמו ב-2015, אבל כל חבל נבארה משתוקקת לראות את בודימיר נכנס להיסטוריה. הם אוהבים אותו מאז לבש הקרואטי לראשונה את החולצה האדומה ב-2020, אי שם בעיצומו של משבר הקורונה.
בודימיר מכוון גם לשיא אחר, עתיק אף יותר, וגם מאתגר יותר. בעונת 1935/36 הבקיע חוליאן ורגארה 20 שערים לזכות אוססונה בליגה הראשונה. 21 משחקים בלבד הספיקו לו לשם כך, ואיש לא הצליח להגיע לרף הזה מאז. בודימיר היה קרוב מאוד אשתקד, כאשר הרשית 16 פעמים כבר במרץ, אלא שפציעה בעיתוי אומלל הרסה את השאיפות. הוא חזר רק כדי לכבוש את השער מספר 17 בשלהי מאי, והשיא נותר בעינו. העונה, החלום הזה עדיין אפשרי. 12 שערים ב-23 משחקים יש לחלוץ המרכזי הנערץ, ונותרו עוד 15 מחזורים בקופה. כל שער חשוב כאן, אז אם ישבור מול ריאל את השיא של סאבינו, יתקרב בודימיר גם לשיאו של ורגארה.
אנטה בודימיר (רויטרס)למעשה, בודימיר מותיר רושם של חלוץ כה מיושן, שאולי גם לו היה מתאים לשחק בשנות ה-30 או ה-60. העיתונאי הקרואטי טומיסלב יוראנוביץ' הגדיר אותו כ"כדורגלן שנפלט בטעות מסרט שחור-לבן", וזה תיאור נפלא. אין הרבה חלוצים כמוהו, ואלה שקיימים לא זוכים להערכה גבוהה. עובדה היא כי לקח לבודימיר המון זמן עד שהוכיח לכולם, וגם לעצמו, שהוא ראוי ליותר מלנסות את מזלו בליגות המשנה ברחבי היבשת.
בהתחלה הייתה זו זנקט פאולי בליגה הגרמנית השנייה, והוא נכשל בה. לאחר מכן באה קרוטונה מהעיר הענייה בסוליית המגף האיטלקי. בודימיר הפך לגיבור המקומי כאשר הבקיע 16 שערים בעונת העליה ההיסטוריה שלה לליגה הבכירה ב-2016, אבל אז הגיע המעבר לסמפדוריה, והוא נעלם לחלוטין על הספסל. השיבה לקרוטונה הסתיימה בסופו של דבר בירידה חזרה לליגה השניה, ומשם עבר הקרואטי למיורקה בליגה השנייה בספרד. איתה הוא עלה לליגה הראשונה, והפתיע את כולם עם 13 שערים בעונת 2019/20. אלא שמיורקה ירדה (איך לא?), ואוססונה לקחה את הסקורר שלה בהשאלה כדי לבדוק אם אפשר לעבוד איתו. ההתאמה הייתה כה מושלמת שבחלוף שנה היא הפכה את בודימיר לרכש היקר ביותר בתולדותיה.
שמונה מיליון אירו הם לא דבר של מה בכך כאשר מדובר במועדון כה צנוע ששומר בקנאות על התקציב, אבל מבחינת עלות-תועלת זה התברר כבינגו מדהים. בודימיר מעיד כי בנעוריו סבר שלא יתאים לליגה הספרדית בגלל היכולת הטכנית המוגבלת, אולם אוססונה לא מחפשת חלוצים אלגנטיים שיודעים לכדרר. זו קבוצה של לוחמים שמשקיעים את המקסימום בכל רגע נתון, ובודימיר עונה על ההגדרה הזו בדיוק. החיבור שלו לעיר היה מושלם מהרגע הראשון, והוא מצא בית חם מאוד אחרי יותר מדי נדודים.
אנטה בודימיר (רויטרס)בית חשוב במיוחד עבור בודימיר, כי הוא חווה חיים של פליט כילד, אחרי שמשפחתו נאלצה לברוח מהכפר הבוסני שלה בצל מלחמת האזרחים, כאשר אנטה היה בן חצי שנה. הטרגדיה המשפחתית התעצמה פי כמה כי אביו נהרג בתאונת דרכים, ואימו גידלה לבדה את אנטה ואת שתי אחיותיו התאומות הגדולות ממנו בשנה. גם אשתו של בודימיר, אותה הכיר בנעוריו, היא פליטה מווקובר, שם בוצע בזמנו טבח. חיים שקטים ואווירה רגועה בעיר חיוניים עבורם, ופמפלונה נהדרת עבורם בכל מובן אפשרי – והוא נהדר עבורה.
האוהדים מתים עליו לא רק בגלל שהוא עובד קשה על הדשא, אלא בגלל צניעותו ונכונותו לעזור. לפני שנתיים התפרסם בעיר סיפור על אישה מבוגרת שלא הרגישה טוב ברחוב והתקשתה למצוא מונית. היא נתקלה במקרה בחלוץ שהציע להסיע אותה. "אף אחד במשפחה לא יאמין שבודימיר הקפיץ אותי ברכב שלו", אמרה לו האישה, מעריצה שרופה של אוססונה בעצמה. אז הקרואטי פשוט צילם אותם לסלפי ביחד בתור הוכחה – והתמונה הזו הפכה לוויראלית. בשנה שעברה כולם התלהבו גם מהפתק שתלה הקרואטי במעלית לרגל מעבר דירה. "שכנים יקרים! אנחנו עוזבים לכתובת חדשה, ורצינו להודות לכם מעומק הלב על הזמן הנהדר שלנו כאן. הזיכרונות על התקופה הזו ילוו אותנו, ואנחנו רוצים לאחל לכם רק טוב", כתבה משפחת בודימיר. אגב, עצם העובדה כי התגורר בבניין דירות ולא בווילה פרטית אומרת לא מעט על אופיו של החלוץ.
הקדנציה המוצלחת באוססונה אף פתחה עבורו את הדלת לנבחרת. בקרואטיה כמעט ולא התייחסו אליו ברצינות במשך זמן רב, ואת הבכורה בחולצה המשובצת ערך בודימיר רק בשלהי 2020, בגיל 29. מאז, הוא נטל חלק בשתי אליפויות אירופה ובמונדיאל. הוא היה על הדשא כמחליף כאשר הקרואטים הדיחו את ברזיל ברבע גמר גביע העולם. הוא גם כבש את שער הניצחון על ארמניה שהבטיח רשמית את ההעפלה ליורו 2024. בטורניר עצמו, שותף בודימיר בכל המשחקים בשלב הבתים, בישל לאנדריי קרמאריץ' בתיקו מול אלבניה, והיה על המגרש במחצית השנייה בקרב מול איטליה, כאשר לוקה מודריץ' החמיץ פנדל ואז כבש מיד שער מרהיב.
לוקה מודריץ' ואנטה בודימיר עם זלטקו דאליץ' (רויטרס)שיתוף הפעולה עם הקפטן תמיד ריגש את בודימיר, מה גם שהם חולקים שורשים משותפים מסוימים. כמו בודימיר, היה מודריץ' פליט בארצו כילד. בודימיר התחיל את הקריירה בקבוצת אינטר זפרשיץ', בה עבר בזמנו גם מודריץ' בהשאלה מדינמו זאגרב. פעם לא יכול היה החלוץ האפרפר לחלום על האפשרות לחלוק את המגרש עם כוכב על כמוהו, אבל בשנים האחרונות זו המציאות. "לוקה הוא פנומן. המחויבות שלו, הגישה שלו – זה משהו יוצא דופן. הוא פשוט לא נגמר", אומר הסקורר. ואולי בודימיר עצמו הוא שחקן ותיק בן 33, אבל ליד מודריץ' בן ה-39 הוא תמיד מרגיש כמו נער שרק יכול ללמוד עוד קצת.
זה נכון גם כאשר הם פוגשים כיריבם בליגה הספרדית. ההזדמנות להתמודד מול ריאל של מודריץ’ מהווה מוטיבציה מיוחדת נוספת עבור בודימיר, והשאיפה הגדולה היא לנצח בבוא העת את הקפטן שלו. זה עדיין לא קרה. בודימיר כבר הבקיע במפגשים הביתיים נגד ריאל, גם בעונה שעברה וגם ב-2022, אבל בשני המקרים זה נגמר בהפסדים. הניצחון האחרון של אוססונה על היריבה הלבנה היה אי שם ב-2016, הרבה לפני שהוא הצטרף. אז אולי זה הזמן הנכון לתקן את הסטטיסטיקה, כאשר ריאל עייפה מהמשחק הגדול מול מנצ'סטר סיטי ומתכוננת לגומלין? גם ניצחון על מודריץ' וגם שבירת שיא היסטורי באותו יום – רק תחשבו כמה גדול יכול להיות האירוע הזה.
כל קבוצה בספרד והשער הכי יפה של העונה