מערכת ONE
|

מערכת VAR (רויטרס)
ישנה לא מעט ביקורת בעולם הכדורגל על האופן שבו מותחים קווים ב-VAR כדי לקבוע האם שחקן היה בנבדל, אך נראה שצעדים בנושא כבר נעשים ואמש (שישי) נחנך באנגליה מערכת SAOT שבודקת נבדלים באופן חצי אוטומטי.
איך זה עובד? הטכנולוגיה למעשה ממפה את השחקנים בתלת מימד, ובכך המיקום של מצלמה ספציפית ממנה ניתן למתוח קווים לא רלוונטי יותר. השליטה על מתיחת הקווים למעשה עוברת מידיו של שופט ה-VAR, לידיה של הטכנולוגיה, ובכך התהליך אף קורה יותר מהר.
אחד החלקים המעניינים נוגע לכך שאייפונים יקחו חלק בתהליך. כן, המצלמות של האייפון שמצלמות בקצב של 100 פריימים לשנייה מכפילות את 50 הפריימים שיש במצלמות הנוכחיות שמהן בוחנים נבדלים באופ”א.
המערכת משתמשת ב-30 אייפונים ממודל 14 ומעלה שיותקנו על גג המגרש. אותן מצלמות מספקות נקודות מבט אופטימליות ומאפשרות להביט בכל חלקי הגוף כדי למפות בצורה אופטימלית את מיקומי השחקנים בתלת מימד.
השימוש הראשון נראה בחיובי ומרשים, כשבמשחק שפתח את הסיבוב החמישי בגביע האנגלי הבישול של מרקוס רשפורד בניצחון אסטון וילה אושר במערכת. כעת ניתן לראות באיזו מידה תאומץ המערכת, ותביא לפחות מחלוקות לגבי אישור שערים.