לא קל לעקוף את פורשה בנורבורגרינג. ההקפה המדהימה של השנה שעברה, שבוצעה עם פורשה טייקאן טורבו GT שכללה את חבילת וויסאך הקלה והאירודינמית (חבילה שהופכת את הרכב מרכב כביש לרכב מסלול, בעזרת שורה של שדרוגים), קבעה זמן של 7:07.550 דקות – תוצאה שמעולם לא הושגה קודם לכן על ידי יצרן רכב חשמלי אחר (עם דגש על חשמלי כמובן).
למי שאינו מכיר, מדובר במכונית עוצמתית עם 1,033 כוחות סוס, מהירות מרבית של 305 קמ"ש, וזינוק מ-0 ל-100 בתוך 2.2 שניות בלבד. אולם השליטה של פורשה על הכתר החשמלי לא נמשכה זמן רב, ואם להיות יותר מדוייקים, לא נמשכה יותר משנה וחצי בלבד (השיא הקודם של פורשה נקבע בינואר 2024).
פורשה טייקאן טורבו GT עם חבילת וויסאך (מתוך האתר הרשמי)ההישג החדש מגיע ממקום בלתי צפוי – שיאומי, החברה הסינית המוכרת בעיקר בזכות הטלפונים החכמים שלה, הפכה כעת לשיאנית החדשה של רכב חשמלי בנורבורגרינג. והחשוב מכל – מדובר ברכב סדרתי לחלוטין (אותו ניתן לרכוש גם עם החבילה המשודרגת של שיאומי המקבילה לוויסאך). כלומר, ניתן לרכוש אותו באותה תצורה ממש שבה הושג השיא, ללא שינויים מהותיים למעט אביזרי בטיחות שחיוניים למרוצים, כמו כלוב התהפכות.
הדגם שביצע את ההישג האמור הוא SU7 Ultra – שהוא לא פחות מחיה על גלגלים עם שלושה מנועים חשמליים שמפיקים יחד 1,548 כוחות סוס. מהירות השיא שלו הרבה יותר גבוהה מזו של הפורשה (350 קמ”ש), ואולי מעניין מכך, הוא מאיץ מ-0 ל-100 קמ"ש בתוך 1.98 שניות בלבד.
SU7 Ultra (מתוך האתר הרשמי)כדי לקבוע את השיא החדש, שעמד על זמן של 7:04.957 דקות – מהר בכ-2.5 שניות מהפורשה – שילבה שיאומי את טכנולוגיות הליבה שפיתחה בתחום החשמל והשליטה הדינאמית: מנועים חזקים, סוללות עוצמתיות, יחידות שליטה מדויקות, מערכת בקרת מומנט מתקדמת שמחלקת את הכוח בין הגלגלים, ובעיקר עיצוב אווירודינמי מתקדם.
בניגוד להישגים שיווקיים גרידא, השיא האמור משמש כהוכחה הנדסית חותכת, שכן נורבורגרינג נחשב לאחד מהמסלולים הקשים בעולם, עם מאות פניות, הפרשי גובה ותנאי אחיזה משתנים – כל אלה שמים למבחן את יכולות הרכב, לא רק על הנייר אלא במציאות. לכן קביעת שיא על המסלול הזה היא כמו לזכות באולימפיאדה של רכבי ביצועים.
הסכם חדש שנחתם בין שיאומי לבין הנהלת נורבורגרינג מעיד על כך שהמותג הסיני מתכוון להישאר בזירה הזאת. המסלול יהפוך למתחם ניסויים קבוע של החברה, מה שיאפשר לה להמשיך ולשפר את הרכבים שלה לקראת דור חדש של דגמים עתידיים. יתרה מזאת, שיאומי כבר קיבלה את הזכות לקרוא לאחת מהפניות במסלול המודרני הסמוך על שמה – כבוד נדיר מאוד שמוקנה בדרך כלל רק ליצרניות בעלות השפעה היסטורית במסלול.
המהלך הזה עשוי לסמן עידן חדש בתחום הרכב החשמלי – לא רק בזכות נתוני תאוצה ומספרים גבוהים, אלא גם בזכות שילוב הנדסי מלא בין שליטה, עיצוב וחדשנות. בעולם שבו יצרני פרמיום אירופיים שלטו במשך עשרות שנים בתחום הביצועים הגבוהים, הופעתו של שחקן חדש מהמזרח הרחוק עם רכב סדרתי שככל הנראה ידע לרדת מזמן של שבע דקות בנורבורגרינג – מסמנת בבירור שהעולם הוא אינו אותו עולם שהרכנו בעבר.
הכותב שי לב שימש בעבר כעורך הראשי של אתר ONE ובימים אלו עורך את מדור האזור המוטורי באתר.
רוצים לדעת ראשונים על כל כתבה במדור האזור המוטורי? היכנסו לתפריט באפליקציית ONE בסמארטפון, בחרו “התראות” וסמנו את האזור המוטורי. נתראה בכתבה הבאה