אם אחרי כל המכוניות החשמליות והמכוניות המעופפות אתם עדיין מחפשים ריגוש נוסף בעולם הרכב – המיבוט (Mibot) מציג חידוש מעניין במיוחד. מדובר ברכב חשמלי מיקרוסקופי שפותח על ידי סטארט־אפ יפני חדש יחסית, KG Motors, שהוקם רק לפני כשלוש שנים.
למרות גילו הצעיר של המיזם, הוא הצליח לעורר התעניינות רחבה בזכות גישה פרקטית וייחודית שמותאמת במיוחד למציאות האורבנית של יפן. המיבוט משתייך לקטגוריית "מיני־מכונית אופנוע" (moped minicar), שהיא קטגוריה תחבורתית חוקית ביפן המיועדת לרכבים קטנים מאוד.
הרכבים בקטגוריה הזו אינם עונים על הקריטריונים לרכב רגיל או אפילו ל־kei car היפני המפורסם, כאשר בשונה מרכבי קיי שמציעים ארבעה מושבים ומנועים קטנים, המיבוט הוא תוצר קיצוני הרבה יותר של מינימליזם תחבורתי (הוא אפילו יכול להיכנס לתוך רכב מסחרי אחר כפי שתוכלו לראות בתמונות).
אורכו של הרכב עומד על 2,490 מילימטרים בלבד, רוחבו עומד על 1.13 מטרים בלבד, וגובהו מעט פחות מ־1.5 מטרים, מה שהופך אותו לכלי רכב עירוני מהדרגה הראשונה. ממדיו הקומפקטיים מאפשרים לו להשתחל לחניות שאינן רלוונטיות לרכב רגיל, לעבור בסמטאות צפופות ואף להחנות בזוויות בלתי שגרתיות.
נכנס לתוך רכב מסחרי בקלות (אינסטגרם)אין מדובר כאן ברכב עם עיצוב פתוח או עם שלדה חשופה – זהו רכב סגור לחלוטין עם קבינה מזוגגת, מושב אחד בלבד ותא מטען קטן שמספיק עבור תיק גב או קניות יומיות. בכך מצליח המיבוט לספק תחושת בטיחות ותחושה של "מכונית אמיתית", גם למי שרגיל לרכב פרטי מסורתי.
אחד ההיבטים המסקרנים ביותר של המיבוט הוא מעמדו הרגולטורי. ביפן קיימת קטגוריה מיוחדת לרכבים חשמליים זעירים שאינם נחשבים מכונית לפי חוק הרכב, אלא מין הכלאה בין רכב דו־גלגלי למכונית. קטגוריה זו מיועדת כאמור לרכבים שאינם חורגים ממשקל מסוים ומהירות מסוימת (במקרה של המיבוט, עד 60 קמ"ש), וניתן לנהוג בהם עם רישיון נהיגה רגיל. לא נדרש רישיון נהיגה מסחרי, ואין גם דרישות של טסט שנתי מחמיר או ביטוח מיוחד כמו ברכבים גדולים.
המשמעות היא נוחות חוקית ובירוקרטית – מה שפותח את השוק לקהלים רחבים יותר, כולל מבוגרים, בני נוער מעל גיל 18 וקשישים שזקוקים לפתרון תחבורתי זול ופשוט. אמנם מדובר ברכב חד־מושבי בלבד, אך מבחינת השוק היפני – מדובר בפתרון אולטימטיבי לקהל רחב במיוחד.
החומרה שעליה מבוסס המיבוט פשוטה אך מרשימה. הוא מונע באמצעות סוללת ליתיום־ברזל־פוספט (LFP) בנפח של 7.68 קוט"ש – טכנולוגיה בטוחה יותר מסוללות הליתיום־יון הקלאסיות. המנוע החשמלי שלו אינו חזק במיוחד, אך מאפשר נסיעה בטוחה ונוחה בתחום העירוני, עם מהירות מרבית של 60 קמ"ש.
ככה זה נראה מבפנים (KG Motors)מבחינת טווח הנסיעה, המיבוט מסוגל לעבור כ־100 ק"מ בטעימה מלאה, שאורכת כחמש שעות באמצעות שקע ביתי רגיל של 100 וולט – יתרון חשוב במדינה שבה מרבית האנשים גרים בדירות ללא גישה לעמדות טעינה מהירות. זהו פתרון ביתי, פשוט ואפקטיבי, שמתאים לאורח החיים האורבני של יפן.
המיבוט כולל גם פרטים שהופכים אותו לנעים לשימוש יומיומי. בקבינה נמצא מסך מגע קטן, מזגן, חימום למושב, תאורת LED וחלונות חשמליים. מדובר בתוספות שנראות טריוויאליות ברכב רגיל, אך במכונית כל־כך קטנה וזולה – הן מעניקות ערך מוסף גדול.
הנתון המפתיע ביותר, וכנראה גם אחד הגורמים המרכזיים להצלחה המוקדמת של הרכב, הוא מחירו. המיבוט נמכר במחיר בסיס של מיליון ין יפני – השווים לכ־7,000 דולר בלבד. זהו סכום זעום ביחס לכל כלי רכב חשמלי אחר שנמצא כיום בשוק, גם כאשר משווים אותו לאופניים חשמליים יוקרתיים או קטנועים מתקדמים.
בפועל, התגובה הציבורית למיבוט הייתה נלהבת. על אף שמועד תחילת הייצור הרשמי נקבע לאוקטובר 2025, כבר במאי האחרון נרשמו מעל ל־3,000 הזמנות מוקדמות – נתון מרשים ביותר לרכב שטרם יוצר בפועל. קצב ההזמנות תואם אגב את יעד הייצור של החברה: 300 יחידות במהלך 2025, 3,000 ב־2026, ו־10,000 יחידות במהלך 2027.
הכותב שי לב שימש בעבר כעורך הראשי של אתר ONE ובימים אלו עורך את מדור האזור המוטורי באתר.
רוצים לדעת ראשונים על כל כתבה במדור האזור המוטורי? היכנסו לתפריט באפליקציית ONE בסמארטפון, בחרו “התראות” וסמנו את האזור המוטורי. נתראה בכתבה הבאה