לראשונה מזה 20 שנה (להוציא את 2023), הדובדבן של עונת החימר – הרולאן גארוס יתקיים ללא האיש עמו טורניר הגראנד סלאם מזוהה יותר מכל – רפאל נדאל. השור ממיורקה, שתלה את המחבט לקראת סוף השנה שעברה, הפך את אליפות צרפת הפתוחה למגרש המשחקים הפרטי שלו עם 14 הנפות ושליטה שספק אם טניסאי כלשהו יצליח לשחזר, בוודאי לא בעשורים הקרובים.
אמנם רפא כבר היה הרחק משיאו בשנתיים האחרונות לקריירה הפנומנלית שלו, אך הצל שלו תמיד ריחף שם מעל כולם. כעת, מלך החימר הבלתי מעורער השאיר את המגרש נטוש, ללא בעל בית חדש וקבוע. קרלוס אלקראס אמנם חגג שם בשנה שעברה, אך בק-טו-בק השנה יהווה כיוון כלשהו לשליט החדש של המשטח האדום בפאריס.
אלקראס הרשים מאוד בטורניר המאסטרס ברומא, כשהכניע בגמר את הגיבור המקומי – יאניק סינר. אבל בכל מקרה, גם אם יזכה שם שוב, אל תקראו לקרליטו הצעיר – היורש של רפא נדאל, הוא חשף לאחרונה עד כמה הוא שונא את זה ופשוט רוצה שיקראו לו קרלוס אלקראס גרפיה. בכל אופן, הספרדי (2 בעולם) מגיע לצרפת כפייבוריט, ומחפש מייג’ור מספר 5 בקריירה שלו.
רפאל נדאל (רויטרס)אלקראס ניצח במונטה קרלו, הפסיד בגמר בברצלונה וניצח כאמור גם ברומא, ובכלל נראה בכושר נהדר. היכולת שלו בולטת הרבה יותר בשל דעיכתו של הטניסאי הגדול בכל הזמנים אליו כבר נגיע והספקות שיש בנוגע ליאניק סינר על המשטח האדום. האיטלקי חזר מהשעיה של שלושה חודשים היישר לעונת החימר, עליה עדיין לא הבריק. עדיין.
המדורג ראשון בעולם נראה כמו השחקן היציב בסבב, בוודאי על המשטח הקשה, אך על החימר הוא עוד לא הגיע להישג משמעותי. אז אחרי שנובאק זז מעט הצידה ורפא ירד מהבמה הוא נותר די לבדו מול אלקראס וככל הנראה אחד משניהם יניף את הגביע בצרפת, אלא אם תהיה הפתעה מרעישה. בגמר רומא קיבלנו טעימה ממה שעשוי להיות גמר הרולאן גארוס, אך שבועיים ארוכים לשניים עד אז.
בכל מקרה ההגרלה קבעה כי הם כמובן יכולים להיפגש רק בגמר, כשסינר עלול לפגוש את ג’וקוביץ’ כבר ברבע. בגדול, לסינר יש את כל החבילה כדי להרשים גם על החימר, אבל זה יותר תלוי באלקראס מאשר בו. הספרדי מרגיש הרבה יותר בנוח על המשטח האדום, והזכייה בשנה שעברה בוודאי תוסיף לו לביטחון – הדבר אולי הכי חשוב אצל קרליטו.
כשהראש שלו מסודר, כפי שראינו במיני-סדרת המופת עליו בנטפליקס, הוא די בלתי ניתן לעצירה. כשהוא מתקשה להתמודד עם דברים מנטלית, כמו באולימפיאדה ולאחריה, הקריסה תהיה מהירה. והצלע השלישית עדיין, ועם כל הכבוד לכל הדרייפים והפריצים המוכשרים היא נובאק. הטניסאי הגדול מכולם עדיין ממשיך לחפש את המייג’ור ה-25, והראשון מאז סוף 2023.
נובאק ג'וקוביץ' (רויטרס)הסרבי נפרד לאחרונה ממאמנו אנדי מארי שלא הביא לו את השינוי הדרוש והוא יצטרך התעלות ענקית כדי להגיע לגמר, בוודאי בטורניר של הטוב מחמש מערכות, כשהוא כידוע רק לאחרונה חגג כבר יום הולדת 38. אם לפני שנתיים היינו אומרים שהג’וקר נראה צעיר בעשור מגילו, היום הוא כבר משחק וזז כמי שכבר נראה שעבר דרך ארוכה ומתמודד עם לא מעט פציעות, כפי שהיה כמובן עם רפא ורוג’ר בשלהי הדרך שלהם.
אלכסנדר זברב כנראה שוב יפשל איפשהו בשלב יחסית מכריע, דרייפר שטיפס עד למקום החמישי בעולם יכול לעשות הרבה צרות עם השמאלית שלו וקספר רוד כבר לא ממש מזכיר את השחקן שהגיע פעמיים לגמר הרולאן גארוס. האמריקאים גם יקוו להגיע רחוק – פריץ, טומי פול, בן שלטון ופרנסס טיאפו, אבל אף אחד מהם לא אמור להתקרב בכלל לגביע.
את מי שיהיה קשה לקרוא ויכול להיות הסוס השחור, או הסוס עם הכובע במקרה שלנו הוא הולגר רונה. הדני (10 בעולם) יכול לעוף בסיבוב השני ויכול גם לנצח את קרליטו כפי שעשה לא פעם. גם את לורנצו מוסטי האיטלקי שנכנס לעשירייה ודי הרשים בעונת החימר הנוכחית (ללא תואר) אסור להספיד והוא גם יכול להיות סוס שחור אבל אחד משני הפייבוריטים לזכייה.
קרלוס אלקראס (רויטרס)בשורה התחתונה, אם הייתי צריך לנחש – קרליטו עד לגראנד סלאם החמישי בקריירה. הוא בכושר טוב, במומנטום חיובי, הביטחון איתו וגם היכולת. סינר מצדו עדיין לא בכושר משחק אופטימלי והוא לדעתי יגרוף את המייג’ור הבא שלו רק בארצות הברית, אך עוד חזון למועד ונקווה שטורניר גדול ומהנה לפנינו, גם אם נדאל כבר לא בסביבה ונובאק הוא לא אותה אריה מפחיד שהכרנו ב-14 שנים האחרונות.
איגה שוויונטק תחגוג פעם 4 ברציפות?
נתחיל מהסוף, אם הכל ילך כצפוי רבעי הגמר יגיעו למשחקים הללו: ארינה סבאלנקה – קינוואן ז’אנג, ג’סמין פאוליני – איגה שוויונטק, ג’סיקה פגולה – מירה אנדרייבה, קוקו גוף – מדיסון קיז. האם זה יקרה? לא. למה? כי בטניס הנשים, בטח על משטח החימר, יש שלל הפתעות. באופן מפתיע, שוויונטק לא תגיע כפייבוריטית הברורה לזכייה, למרות שהניפה שם בשלושת הטורנירים האחרונים.
הפולנייה, שחווה דעיכה גדולה השנה, מתקשה להרשים בעת האחרונה אפילו על המשטח שבעבר הרגיש לה כמו הרצפה בבית שלה, שם ניצחה ופירקה ככל העולה על רוחה. אך היום כבר פחות. הפסידה במשחקה השני בשטוטגרט, בחצי הגמר במדריד ובסיבוב השני ברומא. המדורגת 5 תייחל להתעלות שוב ברגע השיא של עונת החימר, אך נראה שזכייה רביעית ברצף תהיה משימה קשה ביותר.
איגה שפיונטק (רויטרס)מי שכן תהיה הפייבוריטית היא הטניסאית הטובה בעולם בשנה האחרונה – ארינה סבאלנקה. הבלארוסית מעולם לא סיימה כמנצחת באליפות צרפת, אבל היא שיחקה טוב לאחרונה, בעיקר בטורניר מדריד עם 0:2 גדול במערכות על קוקו גוף בגמר. בגיל 27 עם כל הניסיון וכשהיא סוחבת את כל הדירוג העולמי על הגב אולי הגיע הזמן שסבאלנקה תעשה את האפגרייד על משטח פחות נוח לה. נחכה ונראה.
אז מי שהגיעה לפאריס עם החיוך הכי גדול היא פאוליני. האיטלקייה התפוצצה בענק בטורניר רומא לעיניי הקהל הביתי אחרי שהפסידה מערכה בודדת בששת משחקיה בדרך לתואר. הטניסאית בת ה-29 הציגה יכולת משובחת לאורך שבוע שלם ובגמר היא גברה על גוף, עבורה זה היה הפסד שני ברציפות במעמד המכריע. האמריקאית מחפשת גראנד סלאם שני בקריירה וראשון בצרפת, וכשאיגה במומנטום הזה ואף אחת אחרת לא מראה שליטה מוחלטת על המשטח, היא בהחלט יכולה להיכנס לוואקום וללכת עד הסוף.
ג׳סמין פאוליני (רויטרס)מדיסון קיז בת ה-30 אמנם הדהימה את כולנו בתחילת השנה עם זכייה באליפות אוסטרליה, אבל חגיגה שלה גם בפליליפ שאטרייה תהיה כבר מעל ומעבר. סיכוי נמוך מאוד שזה יקרה, בפרט שהאמריקאית החביבה רחוקה מאוד מהלרשים על המשטח הזה. אלינה סביטולינה יכולה להיות הסוס השחור, כשבטורניר מדריד היא הגיעה עד לשלב חצי הגמר.