יום שישי, 04.04.2025 שעה 02:15

חשיפה: התוכנית המקצועית החדשה בשחייה

אחרי מינוי קאופמן וטומרקין, האיגוד יאשר תוכנית ללוס אנג'לס: סגלים לשחיינים וקבוצות וואטסאפ, הקפדה על שקיפות ונהלים, ופרויקט מאמנים לעתיד

|
אנסטסיה גורבנקו (רדאד ג'בארה)
אנסטסיה גורבנקו (רדאד ג'בארה)

חשיפה: התוכנית המקצועית של איגוד השחייה לשיפור הענף לקראת אולימפיאדת לוס אנג’לס 2028. לאחר שורת המינויים של ליאוניד קאופמן למאמן נבחרת השחייה ושל יעקב טומרקין למנהל המקצועי, באיגוד עמלו בתקופה האחרונה על תוכנית מסודרת וברורה לשלוש השנים הבאות, בהובלת היו״ר עדי ביכמן והצוותים המקצועיים, בניסיון להעניק לשחיינים תנאים טובים יותר בבריכה לפי מדיניות ברורה ושקופה.

לאחרונה הוצגה לוועדה המקצועית התוכנית הרב-שנתית, שפרטיה עדיין לא סופיים משום שהיא תצטרך לעבור אישור בהנהלה ותיבדק גם מול המאמנים והאגודות בשטח לפני שתצא לפועל, אך כבר עכשיו היא מכילה נהלי עבודה ברורים לקראת האולימפיאדה הקרובה. על הנייר, יהיו קריטריונים ברורים לשחיינים כיצד הדברים יתנהלו, לאחר שהשחיינים הבכירים התלוננו על התנהלות האיגוד בשנים האחרונות, ומעתה הם יקבלו תנאים לפי הישגים וסגלים. כמו כן, האיגוד פתח בכמה פרויקטים לשיפור הענף, כמו פרויקט מיוחד לקידום מאמנים ולפיתוח שופטים.

כעת ONE חושף לראשונה את פרטי התוכנית ואת השינויים שנעשו באיגוד השחייה מאז אולימפיאדת פאריס 2024. ראשית, השחיינים המובילים בבריכה חולקו לשלושה סגלים של נבחרות ישראל.

הסגלים מחולקים כך: סגל A, בו נמצאים כרגע 12 שחיינים שכל אחד מהם ראשי לקבל תנאים טובים ביותר, כולל אפשרות לצאת לתחרות קריטריון אחת בשנה בארה״ב במימון האיגוד עד 1,200 דולר. חברי סגל B יגיעו לתחרות הטריילז בשביל להשיג קריטריון, אך עדיין יזכו לצאת לשתי תחרויות בשנה בחו”ל ויוכלו להתאמן במרכז של איגוד השחייה, כאשר לסגל זה יכולים להיכנס גם שחיינים צעירים שהעפילו לגמר אליפות אירופה לנוער כי הם הדור הצעיר ולכן יקבלו מעמד משודרג שיאפשר להם לבנות את עתידם. סגל C מעניק אפשרות להתאמן במרכז המצוינות ועוד תנאים משופרים לעבודה בארץ.

יעקב טומרקין (חגי מיכאלי)יעקב טומרקין (חגי מיכאלי)

בכל הסגלים יש כרגע כמעט 30 שחיינים. כל כניסה לסגל זה או אחר נעשית לפי קריטריון מדידים וידועים מראש על פי תוצאות, כאשר המדד המרכזי שמוביל את הנבחרות הוא קריטריון A למשחקים האולימפיים. ברגע שיתפרסמו הקריטריונים הסופיים לאולימפיאדת לוס אנג’לס 2028, ככל הנראה הסגלים ישתנו מעט בהרכבם בהתאם. הרעיון שהוביל את הצוותים המקצועיים הוא לייצר שקיפות מול השחיינים, לייצר היררכיה לפי מדדים אובייקטיביים שמסתמכים על תוצאות, ולפעול כמובן במסגרת התוכנית המקצועית של האיגוד.

כמה שחיינים עשויים לפרוש אחרי אולימפיאדת פאריס? עדיין לא ברור וכרגע אף אחד לא הודיע על כך לאיגוד. אומנם בענף מעריכים כי יש כמה שעשויים לקבל החלטה על עתידם בקרוב, אבל נכון לעכשיו הם הביעו נכונות להשתתף באליפות העולם שתתקיים השנה בסינגפור בקיץ.

רוב השחיינים הישראלים המובילים נמצאים בקולג’ים בארצות הברית. ליאוניד קאופמן נמצא איתם בקשר הדוק. בין היתר, נפתחה קבוצת ווטסאפ של כל הנבחרת ביחד עם קאופמן וטומרקין, שגם מדברים אישית עם כל אחד מהם בנפרד באופן שוטף. כל מי שהתקבל סגל זה או אחר כבר יודע מה הוא מקבל מהאיגוד במהלך השנה.

אנסטסיה גורבנקו, כפי שפורסם ב-ONE, החלה את לימודיה במכללת לואיוויל. מראש נקבע כי השחיינית הישראלית הבכירה תהיה בשנת הסתגלות לקולג׳. כרגע גורבנקו לא יכולה להתחרות בקולג׳ים משום שהיא צריכה להיות בשנת צינון בעקבות השתתפותה בליגת ה-ISL, אבל בקרוב תצא להתחרות באמריקה. לפי ההערכות גורבנקו מתכוננת להתחרות בארה״ב בסוף החודש, וזו תהיה למעשה התחרות הראשונה שלה אחרי אולימפיאדת פאריס.

אנסטסטה גורבנקו (חגי מיכאלי)אנסטסטה גורבנקו (חגי מיכאלי)

מאז מונה לתפקידו לפני כשלושה חודשים, המאמן הלאומי ליאוניד קאופמן הסתובב בתקופה האחרונה בקרב אגודות, מאמנים, שחיינים, חברי הנהלה וחברי הוועדה המקצועית, שומע אותם ובנה תוכנית מקצועית רב-שנתית לשחייה הישראלית. התוכנית הוצגה בוועדה המקצועית, בה הציג את העקרונות שלפיהם ייקבע לוח התחרויות עד למשחקים האולימפיים. במקום שמידי שנה יקבעו מחדש התחרויות בלוח השנה, הכל יהיה מוכן מראש.

מידי שנה יהיו שלושה רגעי שיא גדולים. לגורמי המקצוע סיפר כי כל התחרויות צריכות להסתיים בחודש יוני 2028. לשיטתו, צריך להיות מספיק זמן בין תחרות מטרה אחת לתחרות מטרה אחרת, כדי שיהיה מרווח נשימה והזדמנות לעשות לנבחרת גם מחנה אימונים בגובה. לפי התוכנית, כל שחיין יידע מראש מה הוא מקבל ומהן תחרויות המטרה שלו בשלוש השנים הקרובות, וכל אגודה תדע מראש מה יהיה מבנה התחרויות בשנים הקרובות. המטרה, מלבד לעשות סדר, היא לקרב את השחיינים המובילים לארץ וגם לגרום לכמה שיותר מהם לחזור ולהתאמן בארץ במסגרת הנבחרת.

לפי המסתמן, בחורף יתקיימו בארץ תחרויות הקריטריונים למשחקים המשחקים האולימפיים. בשנה האולימפית, אליפות ישראל החורפית בדצמבר 2027 תהיה בבריכה ארוכה של 50 מטר ולא בבריכה קצרה של 25 מטר, כדי שיהיה אפשר לקבוע בה את הקריטריון האולימפי, בדומה לשיטה בארה״ב. זה נעשה גם מתוך הסקת המסקנות מהקמפיין האולימפי האחרון, כדי שלא יקרה מה שקרה באליפות ישראל בבריכות ארוכות בקיץ 2024, אליה רוב השחיינים הבכירים לא הופיעו בגלל שהתקיימה ממש במקביל למשחקים האולימפיים. בלי קשר, אליפות ישראל הקיצית תוקדם לחודש יוני לכל המאוחר.

עדי ביכמן עם ליאוניד קאופמן ויעקב טומרקין (גילעד קוולרצ׳יק, איגוד השחייה)עדי ביכמן עם ליאוניד קאופמן ויעקב טומרקין (גילעד קוולרצ׳יק, איגוד השחייה)

בנוסף, כדי לפתור היעדרויות של שחיינים מובילים מהתחרויות הלאומיות, תהיה הפרדה בין בוגרים לנוער, כך שתתקיים אליפות ישראל לבוגרים מגיל 18 ואליפות ישראל לנוער בנפרד. זה יתחיל כבר מהשנה.

אפרופו שחיינים צעירים, באיגוד הולכים על פרויקט של “הגדלת בסיס הפרימידה בשחייה הישראלית”. באיגוד מתכוונים להכניס ילדים בשכבת הגיל 8-10 למעקב של האיגוד, לפי התוכנית המקצועית הסדורה שלו.

האיגוד גם החל בפרויקט חדש לאיתור וקידום מאמנים. הפרויקט כבר יצא לדרך היום (שני) באיגוד השחייה ו-15 מאמנים נבחרו אליו, רובם צעירים בסביבות גיל 35-38, מתוך שאיפה שהם יהיו מי שיובילו את הנבחרות בעתיד. לפי התוכנית, המצטיינים מבין המאמנים הללו ינהלו את הסגלים של איגוד השחייה בתוך 3-4 שנים. ליאוניד קאופמן מוביל את הפרויקט ברמה המקצועית והם יקבלו גם כלים ניהוליים בהשתלמויות של שישה מפגשי העשרה רק השנה בליווי צמוד של יעקב טומרקין.

יו״ר האיגוד, עדי ביכמן, הגיעה ליום הכינוס הראשון שנערך במכון וינגייט ואמרה למאמנים בפרויקט בשיחה סגורה: “אנחנו צריכים לשתף ידע ולייצר שיח בין המאמנים המובילים בארץ, זה יעזור לנו לקדם את השחייה הישראלית שהיא אינטרס של כולם. זה יהיה פרויקט רב שנתי מתוך שאיפה לבנות עתודת מאמנים חזקה לעתיד”.

באיגוד יקיימו בקרוב גם כנס מאמנים, במסגרתו יתקיים דיון לגבי התוכנית המקצועית הרב-שנתית, שמן הסתם תהיה לה השפעה גם על השטח, כי היא לא תעסוק רק ברמה הבינלאומית אלא גם ברמה הלאומית. אומנם לא את כל האירועים הבינלאומיים יודעים כבר עכשיו, כי תחרויות קטנות באליפויות אירופה יכולות לזוז כמו התחרות בקאזאן ב-2028, אבל עקרונית יש הצעות לתאריכים ויהיה ברור מראש מתי יקבעו קריטריונים לסגלי ההישג ולמשחקים האולימפיים. כל זה יקרה, כאמור, גם בכפוף לאישור ההנהלה.

עדי ביכמן (גלעד קוולרצעדי ביכמן (גלעד קוולרצ'יק, איגוד השחייה)

בשחייה האמנותית, המנהלת המקצועית אנה טרס לא תמשיך וכך גם המאמנת סבטלנה בלכר. מי שתוביל את הנבחרת תהיה ולריה אפריילבה הצעירה שקיבלה את הנבחרת בגיל 28. כרגע, יש ארבע מאמנות בצוותי הנבחרת כולל המאמנת הראשית.

במים פתוחים אמיר עופר יהיה היועץ המקצועי, ובקרוב יפורסם קול קורא לבחירת המאמנים הבאים שיעבדו תחתיו ויאשרו גם את הסגלים לשנה הנוכחית. זה יקרה אחרי אליפות ישראל מוצלחת באילת, אם כי הענף עוד יכול להתפתח ולהיות יותר נגיש, כך לפי עיניהם של אנשי המקצוע ומקבלי ההחלטות באיגוד. לא מן הנמנע כי בשנים הקרובות ינסו לפתח עוד יותר את ענף המים הפתוחים, כאשר קודם כל המטרה היא לקיים סבב תחרויות ולא תחרות ארצית אחת בשנה.

בתוך כך, בהנהלה עובדים על ספר נהלים מסודר לאיגוד השחייה, שיאגד את כל הנהלים כולם באופן מוסדר ומאוחד. בהמשך, יהיה גם עדכון לתקנון האיגוד, משום שחלק מסעיפיו נתונים לפרשנות או לא רלוונטיים ולא מתאימים לעידן הנוכחי, וזו משימה שתוטל כפי הנראה על גורם חיצוני. כמו כן, האיגוד יתחיל בתוכנית מיוחדת לקידום שופטים בכל ענפי המים.

בתוך כך, איגוד השחייה ייאלץ לספוג בקרוב את הקנס שניתן לו ממשרדי הממשלה לאחר שלא אישר בזמן דוחות כספיים, כפי שנחשף ב-ONE. לפי ההערכות, החוב עומד על כ-1.7 מיליון שקל והאיגוד ייאלץ לספוג זאת, לאחר שמשרד האוצר לא הסכים לוותר על הקנס. איגוד השחייה ביקש לפרוס את החוב לחמש שנים, כך שמידי שנה הוא ישלם למדינה בין 300 ל-400 אלף שקלים, והאוצר צפוי להסכים לבקשה.

לאחרונה הרוחות נרגעו בהנהלת האיגוד ויש תחושה של עשייה בקרב מקבלי ההחלטות. מאז אולימפיאדת פאריס, לאחרונה חזרה לאיגוד חברת ההנהלה ג’וליה קדם שמואלי שנכנסה לישיבות במקומה של מורן מסיקה שמונתה לראשת מינהל הספורט. גם עו”ד חגי אשלגי הפך לחבר הנהלה במקומה של מנכ״לית מרכז הפועל כנרת צדף.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןליגה שישית באנגליה: כבש שער מסוף מגרש!
ליגה שישית באנגליה: כבש שער מסוף מגרש!
נגןהפריסטיילר שהצליח להדהים את כריסטיאנו
הפריסטיילר שהצליח להדהים את כריסטיאנו
נגןהכפילים של כוכבי הכדורגל – מי הכי דומה?
הכפילים של כוכבי הכדורגל – מי הכי דומה?
נגןחגיגות יום הולדת שנה לבת של מישל וטיבו
חגיגות יום הולדת שנה לבת של מישל וטיבו
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */