מנצ'סטר סיטי ניצחה (שוב) את הפרמייר ליג בתיק שלמעשה אינו קשור ל-130 האישומים שהוגשו נגדה על הפרת חוקי הפייר פליי הפיננסי. מדובר בכלל ה-APT (עסקאות עם צדדים קשורים), שנועד למנוע ממועדונים כמו סיטי או ניוקאסל, בעיקר, להרוויח מחוזי חסות מנופחים, הרבה מעבר למחיר השוק, עם חברות הקשורות לבעליהן, שמטרתם להזרים כסף לקופת המועדון.
בית המשפט, באמצעות פאנל עצמאי, קבע בתחילת אוקטובר כי הפרמייר ליג חסמה באופן לא חוקי שני חוזי חסות של סיטי. עם זאת, מנכ"ל הפרמייר ליג, ריצ'רד מאסטרס, טען כי בית המשפט למעשה "אישר" את כלל ה-APT, ורק מצא כי יש צורך לבצע שינויים מסוימים.
כך או כך, שנתיים לאחר שהפרמייר ליג הכריזה על חקירה נגד מנצ'סטר סיטי בשל אי סדרים פיננסיים ואי עמידה בתקנות פייר פליי פיננסי, כאשר "משפט המאה" מאמצע דצמבר עוד לא הוכרע וממתין להחלטה הסופית של הוועדה העצמאית, התקשורת האנגלית מפרסמת את ההתפתחויות האחרונות בנוגע למאבק המשפטי בין המועדון לליגה האנגלית. למרות שהמאבק הזה הוא עצמאי ונפרד מ"משפט המאה", לפי ‘הטיימס’, "הפרמייר ליג ספגה מכה קשה".
באנגליה, בית דין עצמאי קבע כי שלושה אלמנטים בחוקי עסקאות עם צדדים קשורים (APT), במיוחד סביב הלוואות מבעלי מניות ובעלים למועדונים, אינם חוקיים. במילים אחרות, כללי החסות שהופעלו בין 2021 ל-2024 הוכרזו כבלתי תקפים. בעוד ב’טיימס’ מתארים זאת כ"ניצחון" של מנצ'סטר סיטי, ב’דיילי מייל’ מכנים זאת "פסק דין הרסני" לפרמייר ליג.
התקנות, שהוכנסו בדצמבר 2021 ותוקנו בפברואר אשתקד בעקבות השתלטות קרן ההשקעות הציבורית של ערב הסעודית על ניוקאסל, "נועדו לשמור על התחרותיות בפרמייר ליג על ידי מניעת מועדונים מהגדלת עסקאות מסחריות עם חברות הקשורות לבעלים שלהם". מטרתן הייתה לפקח על עסקאות מסחריות של המועדונים עם צדדים הקשורים אליהם. מנצ'סטר סיטי, לאחר שניסיונותיה להגיע לעסקאות עם "איתיחאד איירווייז" ו"בנק פורס אבו דאבי" נחסמו ב-2023, הגישה תביעה נגד הפרמייר ליג בטענה שכללי ה-APT אינם חוקיים.
משנקבע כי תקנות החסות היו "בלתי חוקיות לחלוטין", התקשורת הבריטית טוענת כי החלטת הפאנל העצמאי עלול להביא ל"השלכות מרחיקות לכת", ולהצית "תביעות פיצויים ענקיות" ו"טענות מצד מועדונים שיבקשו פיצויים על עסקאות שהוערכו בחסר בין דצמבר 2021 לנובמבר 2024 כתוצאה מתקנות ה-APT", כמו גם "לערער את יציבות התחרות".
בעקבות ההחלטה, שנחשבת גם ל"ניצחון משמעותי" על ידי הצוות המשפטי של מנצ'סטר סיטי, "הפרמייר ליג עומדת בפני עלויות משפטיות של יותר מ-10 מיליון ליש"ט (כמעט 12 מיליון אירו) וספקות לגבי יכולתה לפקח על התקנות שלה", מוסיפים ב’טיימס’. כל זאת לאחר שבנובמבר האחרון, הפרמייר ליג דחתה את הערעורים שהגישה מנצ'סטר סיטי, ואישרה את התיקונים שהוצעו על ידי הנהלת הליגה האנגלית, לאחר ש-16 מתוך 20 מועדוני הליגה הבכירה הצביעו בעדם. עם זאת, מנכ"ל הפרמייר ליג, ריצ'רד מאסטרס, מתעקש כי התקנות נותרות בתוקף.
שחקני סיטי (רויטרס)אם גם התיקונים הללו יוכרזו כבלתי תקפים, פסק הדין של בית הדין העצמאי "יפתח את הדלת בפני אלופת אנגליה לחתום על עסקאות חסות עם צדדים קשורים בהיקפים גדולים בהרבה ממה שהיה מותר בעבר, כולל עם 'איתיחאד', נותנת החסות לאצטדיון ולחולצות של המועדון". אך האם "הניצחון" הזה של מנצ'סטר סיטי ישפיע על החקירה והמשפט שלה בנוגע לאי סדרים פיננסיים?
בעוד שהמאבק המשפטי הזה בין מנצ'סטר סיטי לפרמייר ליג נפרד מ-130 האישומים שהוגשו נגדה בגין הפרת כללי "פייר פליי פיננסי", רבים מהאישומים קשורים לעסקאות החסות של המועדון. אם תקנות ה-APT יוכרזו כבלתי חוקיות לחלוטין, מספר האישומים עשוי להצטמצם משמעותית, וכתוצאה מכך גם חומרת העונש. לפי ‘אתלטיק’, מנצ'סטר סיטי תמיד הייתה בטוחה בחפותה, וכעת יש במועדון כאלה שמאמינים כי העונש המרבי שיוטל עליה לא יהיה חמור יותר מקנס כספי בלבד.
חיזוק לקישור: ניקו גונסאלס חתם בסיטי